Ny rytter

Som ny rytter, har du ofte en række spørgsmål om undervisning, hestene, udstyr mv.
Vi har samlet de mest gænge spørgsmål/svar her.
Vi håber, du bliver glad for at gå til ridning på Vestegnens Rideklub.

Sker ved hjemmesiden - klik her
Alle der rider i rideskolen skal være medlem af Vestegnens Rideklub.
Læs mere om indmeldelse og betaling af klubkontingent under "Nyt medlem" under menupunktet "Rideklub".

Mødetid
Første gang du kommer til holdundervisning skal du kontakte din underviser som er at finde enten ude i stalden eller inde i ridehallen.

Det er altid vigtigt, at du kommer i god tid til undervisningen, minimum 30 min. før, da du eventuelt skal strigle og sadle hesten op.
Husk også at afsætte 20 min. efter timen til at sadle hesten af og strigle den, hvis den ikke skal bruges mere den dag.

Inden hovedtøjet hænges pænt på plads i sadelrummet vaskes bidet.
Sadlen hænges ligeledes på plads efter brug på skolehestens plads i sadelrummet. Brugte strigler lægges på plads.

Når du er i stalden og i ridehusene eller udendørsbanen skal du altid have ridehjelm på, hvis du er under 16 år.

Udstyr
Det eneste udstyr, som du skal have, er en ridehjelm - her kan en cykelhjelm bruges, indtil du får købt en ridehjelm.
Det er muligt at låne en ridehjelm i klubben indtil du eventuelt får købt din egen.
Sørg for at have bukser på uden indvendig søm ellers kan du risikere gnavesår fra syningerne.
Gummisko og sandaler egner sig ikke af sikkerhedsmæssige årsager.

Du kan sagtens vente med at købe ridebukser og støvler, indtil du er sikker på, at ridning er noget for dig.

Holdoversigt
Du kan se vores holdoversigt her

Prøvetime
Hvis du godt kunne tænke dig at gå til ridning, men ikke er helt sikker – så er det en god ide at komme til en prøvetime.
Prisen for en prøvetime er DKK 150,-. og du køber en prøvetime her
Inden du køber prøvetimen, bedes du skrive en mail til vestegnens.rideklub@gmail.com således vi kan finde det rigtige hold til dig.

Vi takker vore sponsorer

Vestegnens Rideklub