Springhold

Rideklubben har om onsdagen, fire springhold for rideskole ryttere.
Hvert hold består af 3-4 ryttere, og holdene sammensættes så vidt som muligt efter rytterens niveau.
Springning inkl. opvarmning er i tidsrummet 16:00 – 18:40 om onsdagen.

Krav for at deltage på springhold:
• For at deltage på et springhold, skal du ride undervisning på et dressurhold mindst en gang ugentligt hos VER.
• For at deltage på et springhold, skal du kunne styre hesten i alle tre gangarter uden hjælp.
• Du skal bære godkendt ridehjelm og sikkerhedsvest.

Rytters vægt
Anbefalingen er, at en rytters vægt ikke må overstige mere end 20% af hestens kropsvægt - dvs. en hest der vejer omkring 500 kg ikke bør bære en rytter, der vejer mere end 100 kg.
Rideskolen har ikke heste af en størrelse, som kan bære ryttere over ca. 100 kg, og kan således ikke tilbyde rideskole-undervisning til ryttere, som vejer mere end omkring 100 kg

Banebygning:
I sommerperioden, er der begrænset hvor meget springbane der skal sættes op og ned.
I vinterperioden, skal vi selv sætte springbane op i det store ridehus.
Baneopsætning: 16:00 – 16:10
Banenedtagning: 18:30 – 18:40 (Kun hvis privatrytterne ikke springer efterfølgende)
Eleverne på springhold + (meget gerne forældre), bedes hjælpe til med begge dele.

Hvor springes der?
I vintermånederne foregår springundervisningen i det store ridehus.
I sommermånederne benyttes den store udendørs springbane.

Tilmelding forgår online på hjemmesiden.
Bemærk at pladserne ikke tildeles ud fra hvem der er nummer 1, 2 eller 3 på venteliste. Men af sikkerhedsmæssige årsager, tildeles pladserne med fokus på at sikre korrekt match mellem rytter og hest, så alt efter hvilken hest der er ledig.
Tildeling af hest/pony
Du får tildelt en fast hest/pony at springe på, så du har mulighed for at udvikle dig springmæssigt med samme hest. Når du udvikler dig til et højere niveau, vil du få tildelt en ny hest. (begynderheste til begynderne)

Opvarmning
Hvis du har springtid fra eks. 16:30 – 17:00, må du trække ud af stalden kl. 16:00. Så du må altså trække ud af stalden 30 minutter før du skal springe. Hesten skal skridtes godt varm, minimum 10-15 minutter og derefter påbegynder du trav og galop, så hesten er opvarmet til springlektionen.
Opvarmningen forgår på samme bane som undervisningen forgår, på den måde har underviseren øje på alle heste samt ryttere.
Rytterne/forældre bedes hjælpe hinanden med opstigning, bøjler mm. så underviseren kan fokusere på at undervise dem der springer.

Deltagelse i springstævner
Rytterne på springhold har mulighed for at deltage i træningsklasserne til vores D-springstævner. Derudover afholdes der også klubmesterskab i springning for rytterne i rideskolen, hvor vi kårer årets klubmester i springning for rideskolen blandt rytterne på springhold. Der afholdes fra 2022 rideskolestævner i springning. Du tilmelder dig til springstævnerne i samråd med din underviser.
Vi takker vore sponsorer

Vestegnens Rideklub