Springhold

Rideklubben har tre springhold for rideskolerytter.
Hvert hold består af maksimalt 3 ryttere, og holdene sammensættes så rytternes niveau passer sammen.
Alle springholdene er om tirsdagen i tidsrummet kl. 17.00-19.00.
Alle som går til spring skal hjælpe med enten at sætte bane op eller tage bane ned.Hvis du er forhindret i at hjælpe med at bygge bane, så forventes det, at du hjælper med at tage banen ned, når privatrytterne har sprunget. Privatrytterne rider i tidsrummet kl. 19.00-21.00 (ca.).

Springtider
Banebygning    kl. 17.00-17.30
Hold 1    kl. 17.30
Hold 2    kl. 18.00
Hold 3    kl. 18.30

Krav for at deltage på springhold
  • For at kunne deltage på et springhold, skal du ride undervisning på et dressurhold mindst en gang om ugen
  • Du skal selv kunne ride din hest/pony i alle tre gangarter selv.
  • Du skal bære godkendt ridehjelm og sikkerhedsvest
  • Hvis rytteren er under 16 år, skal der altid er en voksen ansvarlig til stede under hele ridetimen, inkl. opvarmning og klargøring af banen

Hvor springes der
I vintermånederne foregår springundervisningen i det store ridehus.
I sommermånederne benyttes den store udendørs springbane. Her kan vi lade udstyret stå ude hele sæsonen, og det er kun begrænset hvor meget der skal flyttes rundt på.

Venteliste
Hvis der ikke er plads på et hold med det samme, har du mulighed for at komme på venteliste.

Rotationsplan
Du får tildelt en plads på et fast hold (enten hold 1, hold 2 eller hold 3).
Hvert hold rider på den samme tid for en måned ad gangen. Det betyder, at den måned hvor hold 1 rider som det først hold kl. 17.30, så er det rytterne på hold 2 og hold 3, der bygger banen. Næste måned rider hold 1, som det andet hold kl. 18.00, også er det hold 1 og hold 2, der bygger banen. Måneden efter rider hold 1, som det tredje hold kl. 18.30, også er det hold 3 og hold 1, der skal bygge bane.

Tildeling af hest/pony
Du får tildelt en fast hest/pony at springe på. Hesten/ponyen er fast indtil andet aftales. Det betyder, at du ikke skal springe på en ny hest/pony hver måned, men beholder som udgangspunkt den samme hest/pony over flere måneder.

Du må gå i gang med din hest/pony tidligst 45 min. før ridetimen. De første 30 min. bruger du på selv at sadle din hest/pony op. De næste 15 min. bruger du til at skridte din hest/pony varm og varme op i trav/galop. Når ridetimen er færdig skridter du af i 15 min. og derefter sadler du din hest/pony af og sætter din hest/pony tilbage i boksen. Der tilbydes ikke hjælp til at sadle hesten/ponyen op.

Deltagelse i springsstævner
Rytterne på springhold må deltage i træningsklasserne til vores D-springstævner. Derudover afholdes der også klubmesterskab i springning for rytterne i rideskolen, hvor vi kårer årets klubmesterskab i springning for rideskolen blandt rytterne på springhold. Der afholdes ingen rideskolestævner i springning. Du tilmelder dig til springstævnerne i samråd med din underviser.