Du er her: Hestepension / Faciliteter

Ridehuse og udendørsbaner
Rideklubben råder over følgende ridehuse og udendørsbaner:
  • Ridehus 20x60 med spejl og lys
  • Ridehus 20x40 med spejl og lys
  • Udendørsbane dressur 22x62 med lys
  • Udendørsbane dressur 30x80 uden lys
  • Udendørsbane spring 45x90 uden lys se regler for brug af springbanen

Se ordensreglement for ridehuse og baner her

Det store ridehus indeholder dommertårn og opvarmet rytterstuen med køkken samt slik- og drikkeautomater.

Ridehusenes bund planeres dagligt i hverdagene, undtagen på helligdage, med både maskine samt hovslaget og hjørner rettes af med håndkraft hele året rundt. I weekenden og på helligdage planeres ridehusene efter behov.

Udendørsbanerne planeres dagligt med maskine på hverdage, undtagen på helligdage, i udendørssæsonen, når vejret tillader det.

Alle der bruger Vestegnens Rideklubs faciliteter skal være medlem af klubben.
Folde
Rideklubben råder over følgende folde:
  • Jordfolde må benyttes året rundt
  • Vinterfolde må benyttes året rundt
  • Græsfolde må kun benyttes i sommermånederne
  • Sygefolde må benyttes året
Foldene må benyttes efter rideklubbens gældende foldregler. Alle opstaldede heste lukkes ud og ind fra fold alle ugens dage.

Jord-, vinter- og sygefolde
Rideklubben råder over en jordfold, 2 sygefolde og en række vinterfolde. Personalet trækker hestene frem og tilbage fra fold alle ugens dage. Hestene går i faste mindre grupper, typisk 2-5 heste sammen.

Der er også mulighed for alene fold, hvis dette ønskes mod betaling.

Græsfolde
Rideklubben råder over 2 store sommergræsfolde. Personalet trækker hestene på fold alle ugens dage. Alle hopperne går sammen og alle vallakkerne går sammen.
Skabe og opbevaring
Rideklubben tilbyder følgende til hver boks:
  • Garderobeskab med mulighed for aflåsning (medbring selv lås)
  • 2 sadelpladser pr. hest
  • Garderobeskab og sadelpladserne er placerest i sadelrum med elektroniskalarmovervågning, som findes i forlængelse af den indendørsstald.
Derudover stiller rideklubben følgende til rådighed til hver boks:
  • En ekstra skabsplads til rådighed nede i vores opbevaringsskur for enden af staldene
  • En wrapplads til opbevaring af grovfoder
Stalde
Rideklubben råder over følgende stalde:
  • Udendørsstald med allergivenlige hestebokse
  • Indendørsstald med højt til loftet, god ventilation og bred staldgang
I den indendørsstald findes også 1 vandspiltov, hvor man kan vaske sin hest. I forlængelse af den indendørsstald findes også saddelrum med elektronisk alarmovervågning. Udenfor findes også et område med SF sten, hvor man kan vaske sin hest om sommeren.
Bokse
Rideklubben råder over i alt 48 boks fordelt således:
  • 14 hestebokse i udendørsstald
  • 11 ponybokse i indendørstald
  • 23 hestebokse i indendørstald
Boksene i den udendørs stald er allergivenlige, mens boksene i den indendørs stald er med højt til loftet, god ventilation og bred staldgang.

Boksstrøelse
Til boksen tilbydes valgfrihed mellem følgende strøelse, som tilbydes til samme pris:
  • Byghalm
  • Spåner
  • Træpiller
Ved opstaldning på halm tildeler og muger personalet boksen.

Står hesten på spåner passes boksen af hesteejeren selv og der er inkluderet 4 baller spåner pr. måned. ønskes yderligere spåner betales det af hesteejeren selv og kan bestilles i shoppen via klubbens hjemmeside. Når hesten står på spåner tildeles den ikke halm. Halm kan købes via shoppen.

Står hesten på træpiller passes boksen af hesteejeren selv og der er inkluderet 6 sække pr. måned. ønskes yderligere træpiller betales det af hesteejeren selv og kan bestilles i shoppen via klubbens hjemmeside. Når hesten står på træpiller tildeles den ikke halm. Halm kan købes via shoppen.
Ridestier
Gode ridestier rundt om rideklubbens arealer og direkte adgang til Vestskoven af stisystem, på ca. 15 min.