Du er her: Rideskole / Ny rytter

Værd at vide
Som ny rytter, har du ofte en række spørgsmål om undervisning, hestene, udstyr mv. Vi har samlet de mest gænge spørgsmål/svar her. Vi håber, du bliver glad for at gå til ridning på Vestegnens Rideklub.

Mødetid
Første gang du kommer til holdundervisning skal du kontakte din underviser ude i stalden og melde din ankomst. Underviseren ved jo ikke om du er ny eller blot en tilskuer, hvis du bare står ud ved kanten.

Tilmelding sker ved at udfylde den elektroniske tilmeldingsblanket "Tilmelding til rideskoleundervisning". Alle der rider i rideskolen skal være medlem af Vestegnens Rideklub. Læs mere om indmeldelse og betaling af klubkontingent under "Nyt medlem" under menupunktet "Rideklub".

Det er altid vigtigt, at du kommer i god tid til undervisningen, minimum 30 min. før, da du eventuelt skal strigle og sadle hesten op. Husk også at afsætte 15 min. efter timen til at sadle hesten af og strigle den, hvis den ikke skal bruges mere den dag. Inden hovedtøjet hænges pænt på plads i sadelrummet vaskes bidet. Sadlen hænges ligeledes på plads efter brug på skolehestens plads i sadelrummet. Brugte strigler lægges på plads.

Når du er i stalden og i ridehusene eller udendørsbanen skal du altid have ridehjelm på, hvis du er under 16 år.

Udstyr
Det eneste udstyr, som du skal have, er en ridehjelm - her kan en cykelhjelm bruges, indtil du får købt en ridehjelm. Desuden er der mulighed for at låne en ridehjelm i rideklubben. Sko/støvler skal være med hæl. Sørg for at have bukser på uden indvendig søm ellers kan du risikere gnavesår fra syningerne. Gummisko og sandaler egner sig ikke af sikkerhedsmæssige årsager.

Du kan sagtens vente med at købe ridebukser og støvler, indtil du er sikker på, at ridning er noget for dig.
Holdoversigt
Nedenfor kan du se en holdoversigt over, hvornår der er rideundervisning i rideskolen.
  • Hel times hold - Mandag - 18.00-20.00
  • 30 min springhold * - Tirsdag - 17.00-19.00
  • 45 min hold - Onsdag - 17.15-18.00
  • 30 min hold - Onsdag - 18.00-19.00
  • Hel times hold - Onsdag - 19.00-21.00
  • Hel times hold - Torsdag - 16.30-17.30
  • Hel times hold - Torsdag - 18.00-20.00
  • Hel times hold - Fredag - 16.00-17.00
  • 45 min hold - Fredag - 17.30-18.15
  • Hel times hold - Fredag - 18.30-19.30
  • Hel times hold - Lørdag - 09.00-12.00
  • Hel times hold (maks. 6 ryttere) - Lørdag - 12.00-13.00
  • Partridning * - Søndag - 15.00-18.00
* Se særkilt side.
Prøvetime
Hvis du godt kunne tænke dig at gå til ridning, men ikke er helt sikker – så er det en god ide at komme til en prøvetime.

Prisen for en prøvetime er DKK 150,-.

Du kan booke en prøvetime ved at skrive en mail til rideskolen vestegnensrideklub@gmail.com. Betaling foregår via nedenstående link:
Tilmelding til rideskoleundervisning
Hvis du eller dit barn ønsker at gå til ridning på et af vores rideskolehold, så skal du oprette en profil på denne hjemmeside og tilmelde dig og/eller dit barn til det ønskede hold under Rideskoleundervisning under menupunkter tilmelding. Læs vejledningen under menupunktet Tilmelding. Har du problemer med dette kan du sende en mail til vestegnensrideklub@gmail.com herefter vil du hurtigst muligt blive kontaktet.