Du er her: Rideskole / Undervisning / Springhold

Springhold
Rideklubben har tre springhold for ryttere i rideskolen. Hvert hold består af maksimalt 3 ryttere og hvert hold rider i 30 min.

Alle springholdene er om tirsdagen i tidsrummet kl. 17.00-19.00. Der bygges bane fra kl. 17.00-17.30. Det første hold starter kl. 17:30 og det andet hold kl. 18:00 og det tredje hold kl. 18.30. Holdene sammensættes, så rytterne er på nogenlunde samme niveau. Der er et hold som passer til ethvert niveau.

For at kunne deltage på et springhold skal du ride undervisning på et dressurhold mindst en gang om ugen ved siden af og kunne ride din hest/pony i alle tre gangarter selv. Hvis der ikke er plads på et hold med det samme, har du mulighed for at komme på venteliste.

Alle ryttere skal bære godkendt ridehjelm og sikkerhedsvest. Hvis rytteren er under 16 år, skal der altid er en voksen ansvarlig til stede under hele ridetimen, inkl. opvarmning og klargøring af banen.

I vintermånederne foregår springundervisningen i det store ridehus. Alle som går til spring skal hjælpe med enten at sætte bane op eller tage bane ned, så alle hjælper til. I sommermånederne benyttes den store udendørs springbane. Her kan vi lade udstyret stå ude hele sæsonen, og det er kun begrænset hvor meget der skal flyttes rundt på.

Spørg din ridelærer på dit dressurhold om du er klar eller send en mail til vestegnensrideklub@gmail.com.
Priser
Du kan se hvad det koster at gå til ridning på et springhold under "Rideskoleundervisning" under menupunktet "Tilmelding".

Alle priser opkræves månedsvis forud.

Hvis du godt kunne tænke dig at gå til springning, men ikke er helt sikker – så er det en god ide at komme til en prøvetime. Hvis du ønsker at komme til en prøvetime, så skriv en mail til vestegnensrideklub@gmail.com
Holdoversigt og rotationsplan
Du får tildelt en plads på et fast hold (enten hold 1, hold 2 eller hold 3). Længere nede finder du holdoversigten, hvor du kan se hvilket hold du er på.

Holdene revurderes og tilpasses løbende, så hold løbende øje med holdoversigten her på hjemmesiden (se link længere nede).

Hvert hold rider på den samme tid for en måned ad gangen. Det betyder, at den måned hvor hold 1 rider som det først hold kl. 17.30, så er det rytterne på hold 2 og hold 3, der bygger banen. Næste måned rider hold 1, som det andet hold kl. 18.00, også er det hold 1 og hold 2, der bygger banen. Måneden efter rider hold 1, som det tredje hold kl. 18.30, også er det hold 3 og hold 1, der skal bygge bane.

Hvis du er forhindret i at hjælpe med at bygge bane, så forventes det, at du hjælper med at tage banen ned, når privatrytterne har sprunget. Privatrytterne rider i tidsrummet kl. 19.00-21.00 (ca.).

Du får tildelt en fast hest/pony at springe på. Hesten/ponyen er fast indtil andet aftales. Det betyder, at du ikke skal springe på en ny hest/pony hver måned, men beholder som udgangspunkt den samme hest/pony over flere måneder.

Du må gå igang med din hest/pony tidligst 45 min. før ridetimen. De første 30 min. bruger du på selv at sadle din hest/pony op. De nøste 15 min. bruger du til at skridte din hest/pony varm og varme op i trav/galop. Når ridetimen er færdig skridter du af i 15 min. og derefter sadler du din hest/pony af og sætter din hest/pony tilbage i boksen. Der tilbydes ikke hjælpe til at sadle hesten/ponyen op.
Ekstra timer på springhold
Det er ikke muligt til tilkøbe ekstratimer til springholdene.
Deltagelse i springsstævner
Rytterne på springhold må deltage i træningsklasserne til vores D-springstævner. Derudover afholdes der også klubmesterskab i springning for rytterne i rideskolen, hvor vi kårer årets klubmesterskab i springning for rideskolen blandt rytterne på springhold. Der afholdes ingen rideskolestævner i springning. Du tilmelder dig til springstævnerne i samråd med din underviser.
Enetimer i spring
Der tilbydes ikke enetimer i springning i rideskolen.
Rideskolehest/-pony der må springe
  • Tarzan - Optaget