Du er her: Hestepension / Faciliteter

Ridehuse og udendørsbaner
Rideklubben råder over følgende ridehuse og udendørsbaner:
  • Ridehus 20x60 med spejl og lys
  • Ridehus 20x40 med spejl og lys
  • Udendørsbane dressur 22x62 med lys
  • Udendørsbane kombi 30x80 uden lys
  • Udendørsbane spring 45x90 uden lys
Det store ridehus indeholder dommertårn og opvarmet rytterstuen med køkken samt slik- og drikkeautomater.

Ridehusenes bund planeres dagligt i hverdagene, undtagen på helligdage, med både maskine samt hovslaget og hjørner rettes af med håndkraft hele året rundt. I weekenden og på helligdage planeres ridehusene efter behov.

Udendørsbanerne planeres dagligt med maskine på hverdage, undtagen på helligdage, i udendørssæsonen, når vejret tillader det . På den udendørs dressurbane på 22×62 rettes hovslaget og hjørner ligeledes af med håndkraft.
Folde
Rideklubben råder over følgende folde:
  • Jordfolde må benyttes året rundt
  • Vinterfolde må benyttes året rundt
  • Græsfolde må kun benyttes i sommermånederne
  • Sygefolde må benyttes året
Foldene må benyttes efter rideklubbens gældende foldregler.

Jord-, vinter- og sygefolde
Rideklubben råder over en jordfold, 2 sygefolde og en række vinterfolde. Personalet trækker hestene frem og tilbage fra fold alle ugens dage. Hestene går i faste mindre grupper, typisk 2-5 heste sammen.

Der er også mulighed for alene fold, hvis dette ønskes.

Græsfolde
Rideklubben råder over 2 store sommergræsfolde. Personalet trækker hestene på fold alle ugens dage. Pensionæreren sørger selv for at trække hesten tilbage fra fold eller indgår i en foldordning med de andre pensionærer. Alle hopperne går sammen og alle vallakkerne går sammen.
Skabe og opbevaring
Rideklubben tilbyder følgende til hver boks:
  • Garderobeskab med mulighed for aflåsning (medbring selv lås)
  • 2 sadelpladser pr. hest
  • Garderobeskab og sadelpladserne er placerest i sadelrum med elektroniskalarmovervågning, som findes i forlængelse af den indendørsstald.
Derudover stiller rideklubben følgende til rådighed til hver boks gratis:
  • En ekstra skabsplads til rådighed nede i vores opbevaringsskur for enden af staldene
  • En wrapplads til opbevaring af grovfoder
Stalde
Rideklubben råder over følgende stalde:
  • Udendørsstald med allergivenlige hestebokse
  • Indendørsstald med højt til loftet, god ventilation og bred staldgang
I den indendørsstald findes også 1 vandspiltov, hvor man kan vaske sin hest. I forlængelse af den indendørsstald findes også saddelrum med elektronisk alarmovervågning. Udenfor findes også et område med SF sten, hvor man kan vaske sin hest om sommeren.
Bokse
Rideklubben råder over i alt 48 boks fordelt således:
  • 14 hestebokse i udendørsstald
  • 11 ponybokse i indendørstald
  • 23 hestebokse i indendørstald
Boksene i den udendørs stald er allergivenlige, mens boksene i den indendørs stald er med højt til loftet, god ventilation og bred staldgang.

Boksstrøelse
Til boksen tilbydes valgfrihed mellem følgende strøelse, som tilbydes til samme pris:
  • Byghalm
  • Spåner
  • Træpiller
Bokse på halmbyg
For bokse på halmbyg gælder at personalet dagligt tildeler rent byghalm efter behov og bundmuger boksen med 7 dages interval, med mulighed for selv dagligt at tage klatter.

Bokse på spåner og træpiller
For bokse på spåner eller træpiller gælder, at der tildeles 1 pakke spåner eller træpiller om ugen. Pensionæren forestår selv mugningen af boksen. Der er mulighed for at tilkøbe ekstra spåner og træpiller af rideklubben.
Ridestier
Gode ridestier rundt om rideklubbens arealer og direkte adgang til Vestskoven af stisystem, på ca. 15 min.