Du er her: Rideskole / Undervisning / Dressurhold

Dressurhold
Der er dressurhold på alle niveauer. I dressuren er målet at opnå et samspil mellem hest og rytter og få hesten til at arbejde korrekt gennem hele kroppen ved hjælp af diverse øvelser. Du skal lære at sidde korrekt i balance med hesten. På dressurholdene bruger vi også jævnligt bomme og kegler, ligesom vi også gerne rider ud på tur engang imellem hvis vejret tillader det.

begynderhold lærer du at styre hesten og følge dens bevægelser i alle tre gangarter. Du lærer basisøvelser som volter, slangegange og skråt igennem, og lærer at ride på rigtig diagonal i letridning. På begynderhold rider du enten 30 min., 45 min. eller 60 min. Vi tilbyder begynderhold onsdage, fredage og lørdage.

letøvede hold lærer du flere øvelser som parader, volter tilbage, ottetaller og tempovekslinger. Du lærer at stille og bøje hesten korrekt i diverse øvelser, og vi begynder at gå mere i dybden med den korrekte opstilling. På letøvede hold rider du i 60 min.

På de øvede hold begynder du at arbejde med at få hesten til at gå til biddet. Du lærer øvelser som schenkelvigninger, anspring fra skridt og sammensætning af diverse øvelser. Vi sætter mere fokus på at gøre hesten helt let og følsom for vores signaler. På øvede hold rider du i 60 min.

voksen hold er der kun ryttere over 18 år. På voksen hold rider du i 60 min.

Rideklubben tilbyder dressurhold mandag (kl 18.00-20.00), onsdag (kl 17.15-21.00), torsdag (kl 16.30-20.00), fredag (kl 16.00-19.30) og lørdag (kl 09.00-13.00).

Du får tildelt en fast hest/pony for en måned ad gangen til den første ridetime i hver måned af din underviser. Det betyder, at de rider den samme hest/pony i en måned, hvorefter du får en ny hest/pony den efterfølgende måned. Så de lærer at ride forskellige heste og ponyer.

I vintermånederne foregår dressurundervisningen i ridehus. I sommermånederne benyttes den indehegnede udendørs dressurbane.
Hvis du ønsker at komme på et dressurhold, så skal du tilmelde dig et hold via menupunktet tilmelding og rideskoleundervisning. Har du problemer med dette kan du sende en mail til mailto:vestegnensrideklub@gmail.com
Nedenfor kan du se hvad det koster at gå til ridning på et dressurhold.

Alle priser opkræves månedsvis forud.

Hvis du godt kunne tænke dig at gå til ridning, men ikke er helt sikker – så er det en god ide at komme til en prøvetime. Hvis du ønsker at komme til en prøvetime, så skriv en mail til vestegnensrideklub@gmail.com.
Afbud til ridetime
Af hensyn til rideskolehestene og ponyer, ser vi gerne at du melder afbud til din underviser i god tid. Der gives som ikke erstatning for forsømt ridetime.
Ekstratimer
Det er muligt at tilkøbe ekstratimer på de hold, hvor der er afbud eller ikke fyldt op. Hvis du ønsker at købe ekstratimer, så skal du kontakte rideskoleunderviseren på telefon 60728341.
Deltagelse i stævner
Rytterne på dressurhold må deltage i rideskolesstævner og D-dressurstævner med rideskoleklasser. Derudover afholdes der også klubmesterskab i dressur for rytterne i rideskolen til vores D-dressurstævne i oktober/november, hvor vi kårer årets klubmesterskab i dressur for rideskolen blandt rytterne på dressurhold. Du tilmelder dig til stævnerne i samråd med din underviser. Se mere under aktivitetskalenderen.
Enetimer i dressur
Der tilbydes enetimer i dressur i rideskolen på udvalgte helligdage, typisk omkring jul og påske. Til enetimer rider du alene og får undervisning, der er fuldt fokuseret på dig.

Du tilmelder dig ved at følge anvisningerne på opslaget omkring tilmelding.

Hold øje med opslag her på hjemmesiden og på rideskolen omkring enetimer.

Du må gå igang med din hest/pony 30 min før din ridetime. De første 15 min bruger du på selv at sadle din hest/pony på. De næste 15 min bruger du til at skridte din hest/pony varm. Når ridetimen er færdig skridter du din hest/pony af i 15 min. og derefter sadler du din hest/pony af og sætter den tilbage i boksen. Der tilbydes ikke hjælp til at sadle hesten/ponyen op.

Hvis du vil melde afbud til en enetime, skal det gøres senest 24 timer før til samme mail, som ved tilmelding. Det koster i alt DKK 150 (heraf går DKK 50 til leje af hest/pony og DKK 100 til underviseren.